طريقة تايلاندى الارز المقلى بالجمبرى
المكونات
- 3 ملعقة كبيرة زيت
- 1 فص ثوم مفروم
- 1 جزرة صغيرة مقشرة مبشورة
- 4 قطعة جمبرى (او محار) كبيرة مقشرة بدون قطع الذيل
- 1 بيضة مخفوقة
- ربع كيلو ارز بسمتى مطبوخ
- نص بصلة مفرومة
- 1 طماطم مفرومة
- نص ملعقة شاي ملح
- 1 ملعقة كبيرة صوص صويا
- 1 ملعقة شاي سكر
- 2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
- 2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
طريقة عمل الارز المقلى بالجمبرى (طريقة تايلاندى)
- فى طاسة تسخنى الزيت على نار متوسطة، وتبتدى تشوحى الثوم والجزر مع بعض لغاية ما الجزر يدبل.
- بعد كدة تضيفى الجمبرى وتفضلى تشوحيه لغاية ما ياخد اللون الروزى بتاعه، وتفضلى تقلبيه مع الجزر.
- بعد كدة تضيفى عليهم البيضة المخفوقة، وتفضلى تقلبى فيهم لغاية ما البيضة تتقلى تماما.
- ثم تضيفى الارز عليهم مع البصل وعصير الطماطم، وتقلبيهم كويس جدا.
- بعد كده تضيفى عليهم التوابل ، الملح مع صوص الصويا والسكر، وتفضلى تقلبى لغاية ما الارز ياخد اللون البنى.
- بعد كدة تضيفى علية الكزبرة والثوم على الوش.
- ممكن تقدمية مع قطع الخيار وشرائح الليمون، وبالهنا والشفا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق