الأحد، 12 يوليو 2015

اكلة لذيذة جدا وطريقة عملها هى قلقاس بانيه

قلقاس بانيه

وصفة اكلة قلقاس بانيه سهلة التحضير
المقادير : 
  كيلو قلقاس مقطع اصابع (  بدون غسيل يمكن مسحة بقماشة نظيفة)
5 فصوص ثوم مهروسين
حزمة بقدونس ( للتقديم)
100 جرام بقسماط مطحون
معلقة صغيرة فلفل اسود
 معلقة صغيرة شطة ( اختياري)
فنجان ماء
ملعقة دقيق

معلقة صغيرة كمون
معلقة صغيرة كسبرة
 ملح حسب الرغبة 
الطريقة
1 - نقشر القلقاس ثم يقطع اصابع
2 -  نسلق القلقاس جيدا حتي تمام النضج 
3- تضرب مقادير التتبيلة ( الملح و الفلفل و الشطة و الثوم و الكمون و الكسبرة ) فى الخلاط وتضاف عليها فنجان ماء مع ملعقة دقيق
4 - تسكب التتبيلة علي القلقاس و تقلب جيدا ثم يوضع القلقاس في البقسماط
5 - يحمر القلقاس في الزيت ثم يقدم ساخنا مع بقدونس 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق