طريقة عمل سوشى كيوى
المكونات
- 2 كوب لبن جوزالهند
- نص كوب مية
- نص كوب ارز
- 5 ملعقة كبيرة سكر
- 1 عود فانيليا بالحبوب
- 2 كيوى مقشر ومقطع
- 4 قطعة اناناس
- 1,5 كوب جوز الهند مقشر و محمص
طريقة عمل سوشى كيوى
- فى كاسارولة متوسطة الحجم تخلطى لبن جوزالهند مع المية والسكر والارز، وعود الفانيليا بحباته.
- وتحطيها على نار متوسطة، لغاية ما يغلى.
- اول مايغلى تهدى النار خالص، وتسبيه لمدة نص ساعة. مع التقليب المستمر لغاية ما الارز يستوى وكل السوائل اللى فى الكاسارولة تتشرب.
- بعد كده تطلعى عود الفانيليا من الكاسارولة، وتصفى باقى الكاسارولة.
- وعلى رخامة المطبخ، تفردى كيس بلاستيك نظيف كبير، وتفردى عليه الارز بشكل مستطيل، وداخل المستطيل توزعى الكيوى والاناناس.
- بعد كده تبتدى تلفى البلاستيك على شكل اسطوانى (رول) مع الضغط المستمر عليه علشان الفاكهة تفضل داخل الارز. وتقفلى الجانبين وتدخلي الرول ده فى التلاجة لمدة ساعتين.
- بعد الساعتين تخرجيه من التلاجة، وتقطعى الجانبين، وتشيلى البلاستيك، وترشى على الارز جوز الهند المحمص ،وتبتدى تقطعى الرول شرايح دائرية.
- يقدم مع فاكهة، وبالهنا والشفا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق